علاقه جوانان اوگاندا به تحصیل در آلمان

با توجه به تصویر مثبتی که از آلمان میان اوگاندایی‌ها وجود دارد و همچنین کمک‌ها و سرمایه‌گذاری‌های بشر دوستانه آلمان در اوگاندا، متقاضیان یادگیری زبان آلمان در این کشور بسیار زیاد است.

روابط دیپلماتیک ایران و اوگاندا بلافاصله پس از استقلال در نهم اکتبر ۱۹۶۲ برقرار شد. از آن زمان، شهروندان اوگاندا، تصویر بسیار مثبتی نسبت به آلمان دارند. به خصوص از سال ۱۹۶۴ که دولت آلمان در راستای حفاظت از محیط‌زیست، ارتقای جامعه مدنی و همچنین حمایت از کشاورزان و بخش روستایی به دولت اوگاندا کمک می‌کند، آلمان محبوبیت زیادی در میان شهروندان اوگاندا پیدا کرده است. علاوه بر این‌ها، براساس گزارش سازمان ملل متحد، حدود میلیون‌ها پناهجوی آفریقایی در اوگاندا هستند که به کمک‌های بشردوستانه نیاز دارند. در این شرایط، دولت فدرال آلمان، کمک‌های مالی و معنوی را به آن‌ها ارائه می‌دهد. به‌طور مثال، آلمانی‌ها با ارائه اسکان اضطراری، آب تمیز و غذای کافی به پناهندگان اوگاندا کمک می‌کنند. در سال‌های اخیر، همچنین کمک‌های بشردوستانه شامل تلاش‌ برای مقابله با همه‌گیری کرونا و مقابله با هجوم ملخ‌ها شده است‌ علاوه بر این‌ها، حدود ۱۰۰ انجمن و ابتکار آلمانی از پروژه‌های فرهنگی و اجتماعی در اوگاندا حمایت می‌کنند. در چنین شرایطی، عجیب نیست که تقاضا برای دوره‌های زبان آلمانی در اوگاندا بسیار زیاد باشد. علاوه بر این، بسیاری از جوانان اوگاندا علاقه شدیدی به تحصیل در آلمان دارند. از این رو، مرکز گوته و دفتر موسسه تبادلات آکادمیک آلمان در این کشور، روزهای شلوغی را در این کشور می‌گذرانند:

آموزش زبان آلمانی

همان‌طور که پیش‌تر گفته شد، در چند دهه اخیر، متقاضیان یادگیری زبان آلمانی در اوگاندا افزایش یافته است. در سال ۱۹۸۹، انجمن فرهنگی آلمان- اوگاندا در کامپالا راه‌اندازی شد. این انجمن از سال ۲۰۰۸، همچنین به عنوان مرکز گوته، دوره‌های آموزش زبان آلمانی ارائه می‌دهد. علاوه بر این، مرکز گوته، نمایشگاه‌ها و رویدادهای فرهنگی و هنری بسیاری را در اوگاندا برگزار می‌کند و شرایطی برای تبادل هنرمندان به وجود آورده است. در کنار این‌ها، کتابخانه مرکز گوته در کامپالا، محل خوبی برای توسعه روابط جوانان آلمان و اوگاندا به شمار می‌رود. از طریق سایت زیر می‌توانید اطلاعات بیشتری درباره فعالیت‌های مرکز گوته در کامپالا به دست آورید:

https://goethezentrumkampala.org/

انتقال دانشجو و پژوهشگر به آلمان

اوگاندا قوانین ساده‌ای درباره تاسیس موسسات آموزشی خصوصی دارد. از این‌رو، تعداد دانشگاه‌های خصوصی در اوگاندا از دهه ۹۰ میلادی به طور قابل توجهی افزایش یافته است. در حال‌حاضر ۹ دانشگاه دولتی و ۴۲ دانشگاه خصوصی در این کشور وجود دارد. علاوه بر این، بیش از ۱۰۰ مؤسسه در رده سایر مؤسسات عالی قرار دارند که از میان آن‌ها می‌توان به اولین دانشگاه مجازی اوگاندا اشاره کرد. با این اوصاف، کیفیت و امکانات اکثر دانشگاه‌های خصوصی در اوگاندا بسیار پایین است. علاوه بر این، تامین هزینه دانشگاه‌های خصوصی برای اکثر شهروندان اوگاندا بسیار زیاد است. همچنین آمار بیکاری هنوز در کشور اوگاندا بسیار بالاست و فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌ها برای پیدا کردن کار با مشکلات مختلفی دست‌وپنجه نرم می‌کنند. از این‌رو، بسیاری از دانشجویان و پژوهشگران اوگاندا برای ادامه کار و تحصیل به دنبال کشوری باثبات هستند. در این میان، آلمان یکی از محبوب‌ترین مقاصد برای جوانان اوگاندایی به شمار می‌رود. موسسه تبادلات آکادمیک آلمان، هر سال، لیستی از بورسیه‌های تحصیلی و تحقیقاتی آلمان را برای علاقمندان در اوگاندا منتشر می‌کند. همچنین این موسسه تلاش می‌کند تا شرایط همکاری میان دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی دو کشور را ایجاد کند. سایت زیر می‌تواند اطلاعات بیشتری در این باره در اختیارتان قرا ردهد:

https://www.daad.de/de/laenderinformationen/afrika/uganda/ueberblick-bildung-und-wissenschaft/

حمایت از حقوق گروه‌های محروم و جامعه مدنی

اوگاندا از نظر منابع طبیعی غنی است. این کشور ذخایر قابل توجهی از مس، نفت و گاز دارد و همچنین شرایط کشاورزی آن خوب است. با این وجود، اوگاندا هنوز یکی از فقیرترین کشورهای جهان به شمار می‌رود. براساس آمارهای سال ۲۰۱۶ و ۲۰۱۷، رشد اقتصادی سالانه این کشور تنها ۳.۵ درصد بوده، این در حالی است که اوگاندا همواره با رشد بالای جمعیت و تورم فزاینده مواجه است. علاوه بر این، کشور اوگاندا به‌دلیل درگیری‌های سودان جنوبی در سال‌های اخیر، مورد هجوم پیوسته پناهندگان قرار دارد. هیچ کشور آفریقایی به اندازه اوگاندا، پذیرای پناهندگان نیست. بنابراین، دولت اوگاندا برای حل مشکلات خود از سازمان‌های بین‌المللی یاری می‌گیرد. جامعه همکاری‌های بین‌المللی آلمان از جمله سازمان‌هایی است که در حوزه‌های بهره‌وری انرژی، توسعه روستایی و امنیت غذایی و همچنین تامین آب آشامیدنی به دولت اوگاندا یاری می‌رساند. همچنین این سازمان در راستای شفاف‌سازی دولت اوگاندا، حمایت از حقوق گروه‌های محروم و جامعه مدنی در این کشور فعالیت می‌کند. علاوه بر این، پروژه هایی برای بهبود آموزش‌های حرفه‌ای نیز توسط جامعه همکاری‌های بین‌المللی آلمان در اوگاندا در حال انجام است. از طریق سایت زیر می‌توانید درباره فعالیت‌های این سازمان بیشتر بخوانید:

https://www.giz.de/de/weltweit/310.html

بهبود شرایط پناهجویان

همان‌طور که پیش‌تر گفته شد، اوگاندا هنوز یکی از کشورهای کمترتوسعه یافته در سطح جهان است و دولت این کشور برای حل مشکلات خود از سازمان‌ها و دولت‌های قدرتمند جهان کمک می‌گیرد. به‌طور مثال، دولت فدرال از طریق سازمان‌هایی مانند موسسه اعتباری برای بازسازی آلمان به دولت اوگاندا کمک می‌کند. وظیفه این سازمان، تامین آب آشامیدنی شهری و دفع فاضلاب در محله‌های فقیرنشین و سکونتگاه‌های غیررسمی در حومه شهرها است. همچنین این سازمان برای بهبود شرایط پناهجویان و اهالی روستاها در اوگاندا تلاش می‌کند. علاوه بر این، موسسه اعتباری برای بازسازی آلمان در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر، توسعه اقتصادی و مدیریت منابع به دولت اوگاندا کمک می‌کند. از طریق سایت زیر می‌توانید با فعالیت‌های این سازمان بیشتر آشنا شوید:

https://www.kfw-entwicklungsbank.de/International-financing/KfW-Development-Bank/Local-presence/Subsahara-Africa/Uganda/

ایجاد ساختارهای آموزشی

بنیاد فردریش ابرت از جمله دیگر سازمان‌هایی آلمانی است که در اوگاندا فعالیت می‌کند. این سازمان برای اولین‌بار، یکسری پروژه فرهنگی و آموزشی را در اواخر دهه ۶۰ تا اوایل دهه ۷۰ در اوگاندا اجرا کرد. بعدها مدیران بنیاد فردریش ابرت در سال ۱۹۸۷، دفتری در کامپالا تأسیس کردند. اعضای این بنیاد در تمام این سال‌ها با طیف گسترده‌ای از اعضای دانشگاه‌ها، سازمان‌های جامعه مدنی، اتحادیه‌های کارگری، ادارات دولتی، جوامع محلی و احزاب سیاسی در اوگاندا همکاری کرده‌اند. از جمله فعالیت‌های بنیاد فردریش ابرت در اوگاندا می‌توان به تقویت فضاهای گفت‌وگو، ایجاد ساختارهای آموزشی، ترویج عدالت اجتماعی، حمایت از اتحادیه‌های کارگری و توانمندسازی زنان اشاره کرد. از طریق سایت زیر می‌توانید با فعالیت‌های این بنیاد بیشتر آشنا شوید:

https://uganda.fes.de/about/fes-in-uganda

توانمندسازی زنان و جوانان

از دیگر سازمان‌های آلمانی که برای رفع چالش‌های موجود اوگاندا به دولت این کشور کمک می‌کند، می‌توان به بنیاد کونراد آدناور اشاره کرد. این بنیاد در راستای ایجاد حاکمیت قانون، تقویت جامعه مدنی و ارتقای عملکرد سازمان‌های مردمی، توانمندسازی زنان و جوانان و همچنین توسعه اقتصادی به دولت اوگاندا کمک می‌کند. اگر مایلید با فعالیت‌های این بنیاد بیشتر آشنا شوید، به سایت زیر مراجعه کنید:

https://www.kas.de/de/web/uganda/ueber-uns

منبع: گوته، موسسه تبادلات آکادمیک، جامعه آلمان برای همکاری‌های بین‌المللی، بنیاد کونراد آدناور، بنیاد فردریش ابرت، موسسه اعتباری برای بازسازی آلمان

کد خبر 12153

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 6 =